weekend off

2013-03-25 | 01:01:24
Hellu.
 
Har som bekant haft helgen ledig. Såå skönt har det varit!
 
Lördagen började med att jag och Waleria drog till gymmet där vi körde på bandet. Sen var det att dra hem, fixa sig o sen vidare till White Plains, hittade en nice galleria o jag shoppade lite för mycket... heheh min veckolön för denna veckan är redan borta. SCORE. Anyways, vi drog sen tillbaka till Bronxville där vi gick till någon irländsk pub, blev tillslut ganska kul när det blev livemusik med låtar man kunde. Träffade några amerikanska grappar där också som förmodligen ska visa oss dom bästa ställena på Manhattan nästa helg! WEEEY.
Lite senare dök Malin och Rebecka upp (två svenskar) o hängde lite. Fick skjuts hem o däckade i sängen vid 3am.
 
Imorse hade jag ställt klockan på 10 för att jag skulle till White Plains igen för att träffa en svensk tjej vid namn Sandra (hoho hur snyggt?). Vi gled runt lite, käkade cheesecake factory. ASSÅ OMG. deras cheesecakes är ju magiska, men seriöst? blir ju rädd när en bit innehåller runt 1500 kalorier. Var iaf tvungen att testa en cheesecake o valde "Oreo-cheesecake". Jag orkade typ 1/4 del så tog med mig resten hem, när jag försökte äta den här hemma efter sisodär 4 timmar så ville jag bara spy för jag var för mätt hahaha!
 
Igår o idag har jag fått infall av att jag bara vill va hemma, bara för en liten stund, nån timme eller så. Som tur är håller det inte i sig o kommer bara för en liten stund, men kommer lite random - typ som när jag går i en butik o kollar kläder o helt plötsligt känner jag att jag vill va hemma i Sverige en sväng. MEEEEN, nej, jag är definitivt inte klar med USA än, woopppppie!
 
 
 
 
 
 
-------

off to somewhere

2013-03-23 | 20:33:55
Ska dra o möta upp Waleria nu, vad vi ska någonstans vet vi inte! Men shopping står på schemat iaf!
TJINGELONG
 
-------

HAPPYFACE

2013-03-23 | 00:28:26
Nu har jag ledig helg! Känns galet bra :) Inte har jag spenderat allt för mycket pengar heller denna veckan så jag kan spara undan massa pengar hehehe!
 
Nu ikväll var planen att vi skulle dra o gymma men Waleria hade ingen bil så vi bestämde oss för att dra o käka någonstans istället. Hon har bara ett skypesamtal att avklara sen drar vi, är döööhungrig! ÅH.
 
Imorgon ska vi dra o kika in nått mall, får se om jag ska handla något! Isåfall lite sommarkläder, snart kommer sommaren! Eller ja, jag vill hoppas det i alla fall, haha! Vi fick snö för några dagar sen men den håller på att försvinna, idag var det soligt o lite plusgrader! Hoppas det fortsätter så nu för annars blir jag depp, vädret påverkar mig sinnessjukt mycket!
 
På söndag ska jag in till White Plains, ska träffa 4 svenska tjejer jag aldrig träffat innan! KUL! Har liksom inte snackat svenska på en vecka nu förutom om jag försökt snacka med R på svenska, men seriöst!? Känns ju bara galet fel. Kan ärligt säga att det känns mer naturligt o snacka engelska än svenska just nu, galet men sant.
I vilket fall tycker jag det är bra, vill ju förbättra min engelska o känner redan att jag gjort det!
 
Förövrigt, på måndag är det 25 mars vilket betyder 1 månad sen jag lämnade Sverige. Jag förstår inte vart denna tiden tagit vägen! GAHHH. Förstår nu vad andra AuPairer menat med att ett "aupair-år" är ett kortare år än ett år hemma. Hänger ni meeeed? haha
 
Det bästa av allt: Jag har inte haft någon hemlängtan hittills överhvuudtaget! Men det kommer väl antar jag..
 
-------

gymmet here I come!

2013-03-22 | 03:05:00
Igår skaffade jag o Waleria gymkort på ett asfräscht gym 10 min härifrån med bil! Blink fitness heter det, är jättestort o dessutom billigt - 15 dollar i månaden utan bindingstid! SAY WHAT? Drygt 100 kr i månaden, gääälet!
 
Var i vilket fall o tränade där igårkväll, var hemma runt 10.30pm o då kastade jag in mig i duschen o däckade rätt gött haha! Idag jobbade jag som vanligt mellan 7.30am-6pm och när jag var off käkade jag kycklingsallad som min VM fixat och sen drog jag o Waleria till gymmet igen! Körde på bandet och måste säga att jag blev stolt över mig själv! Har ALDRIG varit typen som gillar att springa men tänkte jag kör lite så får vi se, sprang 18 minuter utan avbrott och det trodde jag aldrig. (Är garanterat lite för vissa men nu är det mig själv jag jämför med hehehe) Så nu ska jag öka varje gång jag är på gymmet så ska jag allt klara milen till sist! Wooho!
 
Imorgon jobbar jag också 7.30am-6pm och sen går jag på ledig helg! Woohooo! Äntligen en hel helg leedigt!
Nästa vecka är det springbreak så jag vet inte alls hur jag kommer få jobba! Återstår att se :) Vet att jag på onsdag ska hänga med till någon sorts trädgård med barnen, VM o mormorn även om jag är ledig! Kul o göra något tillsammans med dom o inte bara kännas som anställd haha! På torsdagen så skulle D ha två kompisar här o då har min VM planerat att vi ska åka till Bronx's Zoo om det är fint väder - om inte, så skulle vi till nått museum för barn i Connecticut!
 
HAHAHA måste berätta en grej som hände igår! Waleria hämtade mig så vi skulle vänta hemme hos henne tills hennes bil blev ledig o hennes VF visste inte att jag kom, i vilket fall går vi in o så sitter en av hennes värdbarn o spelar piano med en vuxen bredvid. Varav denna vuxna tittar underligt på mig o jag antar att det är värdmamman så jag säger "Hoppas det är okej att jag väntar här i typ 15 minuter eller så bara", då tittar denna vuxna ännu mer konstigt på mig samtidigt som Waleria i trappan börjar asgarva o säger åt mig o komma, sen säger hon att det var pianoläraren! HAHAHAH asså så kuul, vi skrattade ett bra tag efter kan jag säga!
 

-------

Hungryyyyy

2013-03-20 | 02:09:15
Klockan är nio och jag tänkte snart gå ner o ta något att käka, är hungriiig! hehehe

Men tänkte berätta lite vad som hänt sen sist!
 
I söndags drog jag o Waleria hem till Julia för hon hade huset för sig själv. Vi käkade sallad till lunch (besviken...inte ens good:(...) gjorde smoothie som blev glass som var god i vilket fall! Och nyttig bör faktiskt tilläggas!!! På kvällen beställde vi hem pizza och kollade film, slogs även om att få cookie dough o brownie-bitarna i B&J glassen haha!
 
Måndags, jobb som vanligt! Började dock morgonen med 1 timmes PW med Waleria, såå skönt!
 
Och idag tisdag! Hade ställt klockan för skulle ta bilen med Waleria till gymmet men det va så mycket snö (o dom flesta amerikanare är typ livrädda för att köra bil när det är lite snöslask) så det blev inget! Somnade om o precis strax efter att jag vaknat igen ringer min värdmamma o säger att jag skulle behöva börja 1,5 timme tidigare pga. delayed opening på skolan! Så sagt o gjort, var bara ta sig ner o käka frukost o sen börja jobba!
Gick vid 11.30 o hämta D från skolan då dom slutade tidigare pga. någon grej för lärarna! Värd skoldag för dom stora - 1,5 timme? Jaja!
 
När vi kom hem fixade jag lunch till henne sen drog hon och mormorn iväg till min VM tandläkarklinik för att hon skulle kolla något på D och dom drog därifrån vidare till pianolektion vilket gjorde att jag var själv med R mellan 1-5 ungefär! la henne för nap vid 2.45 o hon sov i två timmar! Hon sover typ alltid endast 30-40 min på sina naps?? Fattar ni, 2 timmar??! HAHA! Jag chillade mest under tiden, ganska skönt!
 
Vid 7.30 var jag off och sen bestämde vi att Julia skulle komma till mig en sväng men efter att hon stannat på Starbucks för att köpa med kaffe så startade inte hennes bil = inget besök! Så nu sitter jag här, 8 minuter senare o fortfarande hungrig! So looong.
 

-------

Allt rullar på

2013-03-17 | 16:56:27
Händer inget speciellt här borta nu i the big apple! Jobbar lite, hänger lite, sover lite. Vardagen börjar komma igång som vanligt här nu! Så som sagt, inget speciellt roligt att blogga om...
 
Igår jobbade jag först 8-2.30, sen igen 5-8.30. På förmiddagen var jag själv med alla tre och det gick fint, blir annat när man jobbar själv! Då är det min tolerans som gäller, haha! Vid 11.45 kom min värdpappa o hämtade upp D för att åka till en kompis och då passade jag på att fixa lunch till I - Mac'n'cheese, haha! Lite senare drog min värdpappa iväg med både D o I någonstans och min värdmamma jobbade vilket resulterade i att jag var själv med bebis en stund! Under mitt break drog jag o träffade Waleria över en kaffe och sen var den "rasten" slut haha...
 
Gick ner från rummet till klockan 5 som sagt men D o I satt bara o kika tv så joina dom en liten stund tills min värdmamma skulle fixa mat för då underhöll jag R under tiden! Sen kom mormorn och morfarn till huset för dom skulle hjälpa mig med läggning (inte för att vi behöver va 3 stycken för det men haha!), för mina värdföräldrar skulle på någon födelsedagsfest, och tur va det för det blev utbrott lite här o var haha... Men guud vad jag tycker bra om mormorn o morfarn, så himla mysiga! Mormorn har jag ju träffat innan eftersom vi jobbar ihop mån-tis men första gången jag fick träffa morfarn! Han pratade hela tiden o var så intresserad o ja, han va så myyyysig!
 
Dom lät mig sluta 20 min tidigare så jag skulle få slippa stressa för 9.23 skulle jag ta tåget in till city för att hänga med Waleria o Julia. Slutade med att vi bara käka o drog hem för vi var så trötta haha!
 

-------

some new aupairs

2013-03-15 | 01:16:14
Igår var jag som sagt off och på kvällen tog jag och Waleria tåget till Hartsdale där vi mötte upp en svensk aupair, första svensken sen jag kom hit! Wooho. Vi pratade dock ingen svenska eftersom Waleria är tysk, men ändå haha!
 
Vi satte oss på någon mexikansk resturang och bara pratade! Såå kul med en svensk nära mig, woooopwopp! Hon skulle även ta med mig så jag får träffa hennes svenska kompisar i NYC också, suuper!
 
Idag jobbade jag lååång dag igen och fick köra lite mer bil. Seriöst, blir så SJUKT förbannad på mig själv. Kan ju inte backa (förlåt mamma) BILJÄVELN....Den är alldeles för stor...blir galen! Körde iaf till o från D o I's  Matiral arts och innan dess var jag hemma med R från 8.15-1.30 ungefär! Lekte lite o hann även med en promenad efter att hon vaknade efter sin nap.
 
Anyway, det jag skulle komma till var att när jag satt på matiral arts sitter det en tjej bredvid mig och efter att jag pratat med D lite efter hennes lektion frågar tjejen mig om jag är aupair. Ja svarar jag o då visade det sig att hon också var det! Roligt :) 20 år från Frankrike och har bott i Scarsdale sen september månad! Blev lite kaos när alla barn kom sen så blev inte att jag fick hennes namn eller så, men antar att jag kommer träffa henne igen!
Och min värdmamma visste tydligen vilken familj hon var hos, haha!
 
När vi kom hem hade min värdmamma lagat spaghetti&köttfärsås (haha jag som trodde jag endast skulle få sjukt onyttig mat hela tiden..) och det var YUM! hehe. hehe. hehe.
 
Sen jag blev off vid 6 har jag hängt på rummet, trött idag! Är så sugen på något gött men ska bannemig hålla mig till lördag! Ända dagen i veckan då jag får äta onyttigt!
 
(Förresten, hittade knäckebröd i skåpet! KATCHING)
 
-------

meetings

2013-03-13 | 22:35:59
Hej svennebananer! (fett fult....)
Igår jobbade jag mellan 1-7.30 då jag fick sluta tidigare för att dra med Julia o Waleria till ett sistaminuten-möte med aupairer på ett ställe i Riverdale, "Yo-burger". Blev bjudna på frozen yoghurt (MMMHHH) av vår lcc, sjukt snällt! Första gången jag träffade henne igår och hon verkar superbra! Kan skryta lite med o säga att hon sa att jag låter så amerikansk och att min engelska är riktigt bra, kände lite eehhh, jag som varit rädd för o prata engelska hela mitt liv hahaha!
Var i alla fall jättekul o träffa lite fler aupairer, många från Bronxville - KANONERS!
 
Imorse så kom Suzi till vårt hus för att ha ett möte som hon har med alla nya aupairer inom 2 veckor efter att man kommit till familjen. Gick jättebra och hon påpekade ännu en gång hur "nästintill perfekt min engelska är" och att "eftersom du pratar så bra så kan vi amerikanare glömma bort att du faktiskt inte pratar engelska som huvudspråk, så det är viktigt att du frågar om du inte fattar något" HAHA! Jag undrar vad hon jämför mig med, ärligt..Är det dom andra aupairerna så måste dom vara, förlåt, men riktigt dåliga?? anyway, boostade mitt självförtroende lite!
 
Min VM sa att "Zandra has been great so far, both with the old kids and the baby" och det var lite av en lättnad. För jag känner själv att jag kan göra saker o ting så mycket bättre och att jag inte känt mig tillräcklig, men tydligen så har jag varit det! Ännu en boost för självförtroendet!
 
Efter mötet så drog jag ut o körde första gången med min VM, själva körandet är det ju inga konstigheter med, men bilen är så stor så jag tycker det är sjukt svårt o parkera med den haha! Men är ju bara en vanesak! Ska väl ta nån runda till med henne innan dom låter mig köra barnen själv haha.
Sen efter det skypade jag med både Erika o Mamma&Pappa! Planerar lite med mor o far om när dom ska komma hit vilket förmodligen blir i Augusti! Ska prata med min VM om det är ok om jag tar en av mina semesterveckor då :)
 
Nu har jag precis varit en sväng själv på Starbucks (ganska skönt o bara chilla hahah..4-ever alone) och ikväll ska jag till Hartsdale med Waleria för att träffa en svensk tjej! (Första svensken jag ska träffa sen jag kom hit! woho)
 
Förresten! Min VM pratade idag om att dom gärna vill att jag följer med till Canada i juli då dom ska på semester för att hjälpa dom lite med barnen! Dom har tydligen hyrt ett hus med en annan familj som har två barn! Kan bli kul :) Får jag chans att se lite av Canada också :D
 
 
Invigde mina nya converse i vårvädret idag!
-------

btw

2013-03-11 | 16:00:00
Jag har börjat tänka på engelska, var väl bara en tidsfråga innan det skulle ske!
Och dessutom tycker jag ni är dåliga på att kommentera, sådeså!
 
-------

ännu en dag i nyc

2013-03-11 | 15:57:00
Igår hade jag ännu en dag i NYC, denna gång tillsammans med Julia och Monika - vi alla från tre olika länder! Sååå kul :) Julia är från Tyskland, och Monika är från Polen!
 
Anyway, jag och Julia tog tåget från Bronxville 8.23 och anlände klockan nio till ett dött Grand Central! Väntade på Waleria men hon hade försovit sig så vi gick och käka frukost istället, efter det gick vi till Forever 21 där vi mötte upp Monika! Va där inne typ 1,5 timme haha, men köpte inget där denna gång! Hade inte kommit så mycket nytt på en vecka såattsäga ;)
 
Sen drog vi vidare till lite olika affärer, bla. Footlockers där jag ääntligen fick köpt ett par låga converse! 50 dollar fick jag betala = drygt 330 kronor! YEY. Kikade också in Levisbutiken vid Times Square då jag var i behov av ett par nya jeans, dock kände jag att jag inte riktigt hade lust att betala för jeans där just nu, haha! Så vi drog vidare, gick på 5th Avenue en bra bit tills vi äntligen kom fram till Abercrombie & Fitch! Och för er som inte vet vad det är så är det en butik som alltid har en man ståendes vid öppningen varje dag som ser ut som modeller. Som sagt, ser sjukt bra ut och har en kropp som får varenda jäkla brud o dreggla, HAHA! (Han igår stod t ex. i jeans, utan tröja med en uppknäppt jacka)
 
Man fick ta kort med honom också, självklart gjorde jag det men den bilden visar jag inte för jag ser förj-ä-v-l-i-g ut hahah!
 
Kom fram till utkanten av Central Park där det var några som dansade på gatan, lite kul paus sådär i allt runtspringande! Tog sen subway till China Town för några blocks därifrån låg vårt mål Century 21! Innan vi kom dit gick förbi någon butik som jag inte helt minns namnet på, anyway! LOVE IT. Ska dit o handla sommarkläder sen tänkte jag, hittade iaf ett par nya jeans som sitter sjukt tight. Kuuung.
 
Käkade och sen drog vi vidare till Century 21, som skulle kunna beskrivas som svenska ullared fast med märkesvaror! Hänger ni med? Dom säljer alltså märkeskläder med upp till 65% rabatt! Jag var dock trött o hade ont i kroppen efter allt promenerande så jag kikade mest på accossearerna o väskorna osådär! Gick hem med en baseballkeps och ett halsband rikare! Nöjd med gårdagens inköp, mindre nöjd med hur mycket pengar jag spenderade igår! (Tur jag får nya på lördag, haha)
 




 
 
Ett av dom nya WTC-tornen som byggs!
 
 
 
 
 
 
Gårdagens shopping! Nej, jag ska inte använda halsbandet och kepsen tillsammans! Tänker inte bli någon såkallad "swagbrud" haha!
-------

funny stuff

2013-03-10 | 01:41:00
Tänkte skriva upp lite grejer som jag stött på här i USA som jag reagerat på, på ett eller annat sätt!
 
- Om du sitter på Starbucks och ska ha ett skypesamtal med en svensk kompis, räkna med att samtliga huvud i omgivningen vänds åt ditt håll när du sagt en mening.
- Jag tyckte att sylt eller honung på mackan räknades som onyttigt. Äh vadå, dom kör kanelbulle med frosting på till frukost. The new thing guys, kanske ska införa det i Sverige med. (Inte konstigt att vissa amerikaner är feta..)
- Om du som ung går med en barnvagn kan du räkna med att alla du möter kollar väääldigt underligt på dig.
- Dom säger "Sorry" eller "Excuse me" för minsta lilla. Låter väldigt artigt dock så jag klagar inte.
- Tycker det är kul att man kan åka fram till en bensinstation oså är det någon annan som tankar åt dig, du sitter bara kvar i bilen. Går dock fortare att tanka själv så förstår inte meningen. Lata? svar ja.
- Det är ingen klyscha att amerikanerna har allt "stort", allt är stort. Är det inte bilarna så är det caffe latten..
- Dom skriver "May contain peanuts (and treenuts)" på sjuukt mycket choklad. Googlade lite och det verkar vara för att det är sjukt vanligt med jordnötsallergi i USA. Tråkigt för mig dock, eftersom jag också är det och inte vågar chansa på något.......
- Mycket av det som finns att handla här är ganska mycket billigare än i Sverige, förutom grönsaker och viss frukt. Haha, förlåt..men måste också vara en av anledningarna till att vissa är feta. Billigare med massa cheeseburgare än med tomater.

Är säkert fler saker som jag tänkt på men som jag glömt bort nu! Kommer komma fler sånna här listor allt eftersom, hehehhe
 
-------

first paymeeent

2013-03-10 | 01:28:33
Klockan är 7.11pm och för drygt en timme sen avslutade jag min första vecka som AuPair vilket också resulterade i att jag fick min första veckobetalning på 200 dollar. Jo jag tackar!

Hur som heeeelst!
Fredag: Vaknade upp till ett snötäckt Bronxville och när jag kom ner vid halv åtta på morgonen förstod jag att skolan var inställd vilket jag sen fick bekräftat av min VM. Så morgonens möte med min counsler (områdesansvariga för alla aupairer i mitt område) blev inställt och flyttat till på onsdag istället!
I vilket fall, var hemma fram till ett-tiden då jag, VM o alla barn drog till någon sorts affär där allt säljs i storpack - kändes sjukt amerikanskt! Och för att få handla och att få överhuvudtaget komma in är man tvungen att va clubmedlem, jag gick under min VM som tur var.
Och mamma, kommer du ihåg när vi kollade på den där halvkassa filmen i ett varuhus? Exakt så såg det ut och jag kunde nästan tänka mig att städarna/lagerarbetarna satt o hade kafferast uppe vid lastpallarna!
Var off vid 6pm och efter att jag fixat mig blev jag upphämtad av Waleria och vi drog till Starbucks där vi mötte upp Julia.
 
Dom tjatade om att jag skulle med till en VIP-fest idag i Empire state building men jag hoppade det..dels för att jag jobbade till klockan sex idag vilket skulle göra det hela stressigt, och att det inte går några bra tåg hem och att man var tvungen att ha high heels på sig och jag (dum som jag är) tog inte med mig några och skulle inte hinna köpa!
Whatever, kommer fler chanser!
 
Lördag:
Började klockan åtta men gick mest bara ner o drack kaffe och åt frukost med barnen. Har inte hänt så mycket idag, har gjort barnens tvätt och från klockan 11.45 typ blev jag själv med bebis då D skulle lära sig sticka hos en kompis och min VP tog med sig I på lunch! R vakna precis när alla lämnat och då gav jag henne varm mjölk, efter det åt jag själv lunch och sen tog jag med henne ut på promenad i vagnen! Hon äääälskar att åka vagn så ska försöka göra det så ofta jag kan då jag älskar att gå och då kan jag få bebis o sova i vagnen också!
När jag kom hem efter cirkus en timme var min VP, D o I tillbaka. Spelade lite spel med dom efter jag hade fixat det sista med tvätten.

När jag var off vid 6 så städade jag på mitt rum och slängde in en tvätt som jag faktiskt ska ner o ta ur från torktumlaren nu!



-------

Onyttigheter

2013-03-08 | 01:11:52
Igår var jag ju som bekant off och på kvällen drog jag, Julia och Waleria till ett mall i närheten och åt mexikanskt! Gott men starkt, I like it! Iaf, då pratade vi om att det är jobbigt att stå emot allt gott som finns i skåpen eller i frysen såsom glass, men jag sa att jag har inget att stå emot för jag har inte ens kollat haha!
Meeen tror ni inte att efter jag hade ätit idag så frågar min värdmamma om jag gillar efterrätt, "Jaa?" säger jag för vem gör inte det?? Då säger hon att det alltid finns massa glass i frysen att välja på eller så finns det annat i ett skafferi, "Är det oöppnat så behöver du inte tveka på att öppna det".
 
Tack, för det var gott med B&J!
Inte tack, för nu kommer jag definitivt bli fet!
 
Julia, Waleria - vi får ta o skaffa det där gymkortet nu, innan det är försent!
 
(På tal om fet, jag såg första typiska "Amerikafeta-personen" här igår sen jag kom hit...haha)
 



Körde lite taxi här igår, bra extraknäck!


Oså hände jag lite med Marilyn ofc, STANDARD!
-------

lång dag

2013-03-08 | 00:56:43
Hi guys!
 
Ännu en dag avklarad, seriöst - hur fort går inte dagarna här egentligen??? Fredag imorgon redan, liksom haaalllååå??

Anyway, jobbade 7.30am-6pm vilket blir 10,5 timme och för er som inte vet är det egentligen så att man bara får jobba 10 timmar/dag meeen jag ser det som så att det handlar om ge och ta! Right? Jag tänker att jag får igen det någon gång då jag behöver sluta tidigare eller liknande :)
 
Gick iallafall vid 7.30 ner och fixade frukost till D o I innan VM skjutsade dom till skolan. Meningen var att jag skulle va själv med R idag mellan 8.15am-3pm ungefär men då hon är (läs: var) för ovan vid mig så bokade min VM om sina patienter idag och stannade hemma men skulle ändå hålla sig i bakgrunden! I vilket fall: gick hur bra som helst idag med R! Hon kan tillomed va i min famn nu även om VM är i samma rum! SAY WHAT??
Såå jag gav henne frukost, la henne för nap x 2, bytt blöja x 2, gett henne nappflaska med varm mjölk x 2! Och kommer jag in i rummet nu får jag tillomed ett smile! VAAD hände egentligen? I vilket fall hur skönt som heeelst att det funkar nu :)
 
Vid 3pm kom dom stora hem från skolan och då lekte jag lite med dom och åt lite snack tsm, sen hängde jag med till Matiral Arts igen sen hem och jag var off!
Jag börjar få bra kontakt med både D o I känner jag! Är så häftigt att jag får följa alla barnens utveckling under detta året! Kommer väl dock märkas på bebis mest då jag redan märkt utveckling på 1 vecka, haha! Eller som med I, jag får vara med när han börjar "riktiga" skolan och inte längre kommer att gå i Kindergarten, och med D får jag redan vara med om när hon ska testas för högre färg på sitt band i Matiral Arts!
 
Btw, 1 vecka har redan gått sen jag kom till familjen! HUR fort går inte tiden här borta?? Tiden bara rusar iväg!
 
 
-------

a walk in Bronxville

2013-03-06 | 23:41:08
Tog en promenad i förut och nu ääääntligen har jag skaffat mig en adapter som min datorladdare funkar i! WOHO.
Satte mig även på starbucks och åt "lunch", eller snarare favorityoghurten med jordgubbar och blåbär! Till det: en skinny vanilla latte, standard!
 
Tänkte ladda upp lite bilder på Bronxville, några är från idag och några är från i söndags då det var finare väder!
 

Skolan i Bronxville som sagt, går inte få med hela på bild alltså haha!


Downtown. Så många resturanger det finns här på denna lilla yta alltså får mig att undra hur sjutton alla går runt!




Automaten för att köpa tågbiljetter! BAM


När jag väntade på tåget till NYC i Söndags!



Så måånga fina hus här runtomkring! Kan meddela att detta inte är min gata, min värdfamilj vill inte att jag publicerar den vilket är förståeligt - sååå bara någon randomgata! (Om någon av mina vänner hemma i svennelandet känner för att vara lite snälla o skicka något till mig här borta så är det bara o be om min adress så ska ni få den lite mer privat, hohoho ;))




Biblioteket! En av alla fina byggnader här, gääääälet! (Sen när brydde jag mig om byggnader kan man ju också fråga sig...)



-------

5 mars

2013-03-06 | 05:11:19

Okaayy! Dag två gjord!

Började dagen lugnt med sovmorgon igen, duschade och åt frukost sen gick jag upp igen till mitt rum och chillade vidare!
Vid ett gick jag ner för att försöka leka med R, det går kanonbra att leka själv en stund med henne men sen helt plötsligt kommer hon på att jag är den nya och då ska hon bli ledsen haha! Jaja, vi försöker med små steg i taget!

Vid halv tre drog vi och hämta D o I på skolan och vidare direkt till pianolektion, när vi var tillbaka hemma runt halv fem lekte jag ute med dom stora fram tills middagsdags, sen spelade dom wii medan jag gjorde iordning köket, upp med dom i duschen och sen var jag off!

Då drog jag direkt iväg för att träffa Waleria och vi käkade någon variant av tacos på något ställe - mums! En normalstor cola på restaurangerna här kostar runt 2 dollar = drygt 13 svenska kronor! Litet hum om hur billigt det kan kännas ibland...
Anyway, sen köpte vi med oss kaffe o satte oss i hennes bil eftersom starbucks snart skulle stänga! Därefter visade hon mig vägen till hennes hus vilket visade sig vara väldigt nära mig :D biiig happyface!!! Fick skjuts hem (thank god för det va sååå kallt ikväll) och nu sitter jag här, på mitt rum i Bronxville.

Imorgon är jag off och ska försöka hitta en adapter som funkar för min datorladdare och dessutom ska jag träffa Waleria (standard)!

Redan planerat in nästa tripp till NYC btw, vilket blir på söndag tsm med Julia och Waleria! GRYMTTTT

-------

Min forsta jobbdag som AuPair

2013-03-05 | 15:51:47
Igar, 4/3, hade jag min forsta jobbdag som AuPair! Jobbade 1pm-8pm, heelt ok sovmorgon om ni fragar mig!
Anyway, nar jag kom ner lagom till klockan 1pm sa ar bara R har eftersom D o I ar i skolan..Meeeen R lag o sov sa jag hade inte sarskillt mycket att gora (kan aven tillagga att jag jobbade tillsammans med mormorn) och nar hon val vaknade sa var det bara att forsoka fa henne att vanja sig vid mig, sa satt o lekte lite med henne osv.
 
Vid 2.30 ca gick vi ivag till skolan for att hamta upp D o I, sen hem, ge dom snack och efter det blev vi skjutsade till Matiral Arts (ar lite som karate, fast dom anvander nagra fargade pinnar o slass med typ haha) och dar stannade jag med bade D o I da dom hade sina lektioner efter varandra. Nar det var klart blev vi upphamtade av min VP, back home fortsatte jag leka med R och det gar frammat! Nu far jag tillomed sitta sjalv o leka med henne, gick inte innan ;)
 
Vid middagen testade jag mata R for att fa henne annu mer van och aven det gick bra, men antar att mormorn tyckte det gick for langsamt sa hon tog over efter halften, haha!
 
Efter det var det bara att skicka ungarna i duschen och dar tog min vardpappa over och jag var off vid 7.40 och jag dackade i sangen ganska direkt, antar att det berodde pa min halvdaliga somn natten innan!
 
 
Detta ar den populara skolan i Bronxville, den ar tydligen valdigt bra! Och dar har dom alla klasser fran dagis till hogstadiet i samma byggnad! I vilket fall: SJUKT stor, och SJUKT fin skola! Valdigt amerikansk dar inne ocksa skulle jag vilja saga!
 
(Nar vi gick in igar for att vanta pa att D skulle sluta fick jag en klisterlapp att satta pa jackan som det stod "Visitor" pa, jahaja..?)
-------

En dag i NYC

2013-03-04 | 02:43:11

Klockan 12 idag tog jag och Waleria tåget in till NYC för shopping! Blev dock bara shopping på ett ställe vilket blev forever 21 och det har fyra våningar - heeeaven! Allt är sååå billigt! Köpte fyra tröjor och ett par mönstrade leggings för 71 dollar vilket är cirkus 461 svenska kronor! Ska lätt tillbaka någon annan gång!

Sen kollade vi Macy's också men var inget för någon av oss, men är man intresserad av märkeskläder/väskor/smycken etc ska man gå dit!

Grand central - soooo big! Sprang runt i 30 min för att hitta starbucks, tydligen svårt att skylta saker o ting här!

Nästa gång ska vi gå en runda på svenska H&M, sen även ZARA! Och vi ska då också besöka både China town och Brooklyn! Ett plus är att man går så sjukt mycket i NYC så frågan är ju om jag verkligen behöver skaffa de där gymkortet ;)

Höll på att glömma! Vi besökte madamme taussade (stavning?) också! Dom ser så ruskigt verkliga ut vissa av dockorna! Sjuuuukt
Där inne kom vi plötsligt fram till någon jätteäcklig vakt som klängde på dörrkarmen typ och jag började garva för trodde han drev! Sen frågade han om vi vågade gå in i dörren han stod vid eller om vi ville ta exitutgången, men vi valde dörren han stod vid - OMG big mistake! Va typ spökhotellet på Liseberg x 100!!! Aldrig varit så rädd i hela mitt liv, började tillomed lipa okontrollerat! Herregud, aldrig igen haha!

Sen fick vi även se någon 4D film där stolarna vibrerade, det sprutade vatten och blåste haha!

Over and out

-------

feeling dizzy

2013-03-02 | 21:07:24
Waaahoooaaa, detta lyssnande och pratande av engelska gor mig snuuurrig! Gick upp till mitt rum ett tag for att vila hjarnan lite, haha! Forsoker fa tag i tva tyska tjejer som jag ska catcha up med om ett tag for att se vilken tid vi ska ses!

I vilket fall, dagen hittills:
 
Stallde klockan for att inte sova for lange, gick upp vid 7.30am och da satt D o I och kollade pa barnprogram sa jag satt med dom en stund, efter det spelade dom lite Wii vilket jag ocksa kollade pa och sen bestamde jag mig att det var dags for frukost, fixade mig och sen hangde jag med for att lamna D i en klatterbyggnad for att det var nagon tjej som hade kalas dar. Sa nu har jag aven besokt New Rochelle, inget speciellt och jag kan saga att Bronxville ar saaaaa mycket battre, heheh! Efter det sa har vi lekt en massa - dom har sa mkt saker jag aldrig sett innan! Ganska kul, lite annat an vad som finns pa forskolorna jag jobbade pa innan!
 
Jag har fatt Wifi-koden, men jag har daremot insett att min datorsladd inte passar i adaptern sa jag kan inte anvanda min egen dator med det svenska tangentbordet an, utan endast mobilen och det tar san tid att skriva pa mobilen sa jag kande att jag hellre skriver vid datorn jag fick pa rummet!
-------

Hur stor ar chansen?

2013-03-01 | 19:45:00
Vi var pa affaren har tidigare idag och jag gick runt lite for att kika hur priserna sag ut osv. i jamforelse med Sverige nar jag plotsligt hor tre stycken prata svenska. Sa jag gick fram till dom och sa "ville bara saga hej for jag ar ocksa svensk" och dom blev glada haha! "aahh vad gor du har? hur lange? osv". Tva av dom var och besokte den tredje som hade bott har sen i somras. Jag fick hennes nummer och adress om det skulle vara nagot! Hur schysst?

Varlden ar allt liten ibland!
 
 
-------

1 Mars

2013-03-01 | 15:37:00
Heeeellloooooo!
Klockan ar 9.34am och jag har precis avslutat ett nastan 1 timme lang skypesamtal med mamma o pappa! Innan dess var jag uppe vid 7am for att se hur morgonrutinerna ser ut, sen hangde jag med for att slappa av D och I pa skolan. Om en stund ska jag hanga med min VM o R ut pa promenad och gora lite arenden i downtown. Tanke jag kunde hanga med for att se lite av staden :)
 
(Sorry for att jag bloggar utan vara tre sista bokstaver och utan bilder, men jag far formodligen koden till WiFi idag nar min VP kommer hem fran jobbet sa da kan jag anvanda min egen dator + iPhone med bilder)
 
 
-------

RSS 2.0