in my rooooom!

2013-02-28 | 22:58:16
Sitter nu i mitt rum, framfor en dator med amerikanskt tangentbord  - slutsats av det? Jo att jag inte kan skriva vara tre sista bokstaver och att jag fick en dator pa rummet! Pretty awesome.

Va nervos forut nar jag vantade pa att jag skulle bli hamtad och tillslut kom min vardmamma in med dom tva aldsta barnen. Satte oss i bilen jag kommer fa kora och den va stooor men jag vanjer mig antar jag. Forovrigt ar Bronxville sjuukt fin stad och detta huset ar stort! Mycket storre an vad jag trodde.

Fick tva timmar nu o ta det lite lugnt pa rummet o packa upp mina saker, klockan 6pm ar det dags for middag. Ska ta o slanga mig pa min 1,40 sang (HAH BAAAM precis som hemma, thank god.) (forresten, trodde inte det skulle va sa latt att vilja slanga in amerikanska uttryck redan nu, hur ska detta sluta?) och ta det luuugnt!
-------

matbild igen

2013-02-28 | 18:18:45

Oxfilé till lunch idag! Sug på den ni som åker med CC och får kass mat ;)

Precis käkat o ska strax ut för o chilla i solen! 21.30 lite drygt svensk tid kommer min värdmamma och dom två äldsta barnen hit till hotellet för att hämta mig!

Sjukt nervös.
Sjukt glad.

Hörs senare, YOLO!

-------

Here we gooo

2013-02-28 | 03:37:00
Möten, möten, möten... 10 timmar har jag suttit på röven idag! HUR klarade man av skoldagarna? just sayin'
 
Igår var vi på NYC tour och det kändes ganska overkligt att vara där. Fick liksom inte in det i skallen som med allt annat gällande detta. Var och kollade massa ställen såsom Rockfeller Center, Top of the rock, Empire state building, Frihetsgudinnan, Madison Square Garden, dom nya WTC-tornen som byggs (ett är klart och jäkel vad höga dom äääär!) aaaand so on!
 
Och ja, det är taxibilar överallt.
Och ja, det är polisbilar överallt.
Och ja, amerikanarna kör verkligen som idioter.
Och ja, NY-borna pratar riktigt fort.
 
Förövrigt är all personal som jobbar med detta (Jody, NY-guiden, American Red Cross - människorna etc) sjuuukt härliga. Sjukligt bra humor, BAM!
 
 
Flygplatsen i Finnelandet, i väntan på det 9 timmar långa flyget till New York! Jag kunde inte äta flygplansmaten pga. att det var pinjenötter i den. Synd jag inte hade minne nog att ringa och beställa specialkost innan.


Tornet längst fram äääär: The Empire State Building!



Man riktigt ser hur sliten jag är men det skiter jag i för det vaaar Times Square!!



Ser ni Central Park? Där ska jag ta mig några löprundor hade jag tänkt mig, heheheh
 
-------

breakfaaast

2013-02-26 | 13:44:02

Har precis ätit frukost! Nybakade bagels, melon, ananas, kaffe! Det satt inte fel kan jag säga yuuummm.
Delar rum med en 19årig tysk och en 23åring från Israel! Vi skrattar mest hela tiden men det är fiiint haha!

Om 20 min börjar vårt första möte, glömt bort vad de var dock haha, klockan fyra slutar dagen o då drar vi till NYC för rundtur!!!

-------

chillar ba

2013-02-25 | 11:42:54

Heeeyy!
Sitter i Finland med Olivia och Torun o väntar på flyget till New York som går om 1,5 timme :) resan hit gick fiiiinnnemang!

so loong
/ Zandra

-------

packar packar packar

2013-02-24 | 17:06:44
Nu är jag nästintill färdig med packningen, 2 timmar effektivt - katching! Vägde min stora väska och fick en chock när jag lyfte upp den o tänkte att "detta går aaaaaldrig" men sedär: 22 kg o hela 1 kg jag kan fylla upp till!
 
Men trodde ändå inte den skulle väga så mycket tills jag insåg att jag har massa linsvätska och hudsalva med mig. Men det gick vägen ändå!!! BAAAAAM
 
Min hjärna är förövrigt inte alls nervös, men det verkar som min kropp är det? Fick illamående, yrsel och extrem trötthet från ingenstans imorse! Läste att det kunde vara lite symptom på resfeber så antar att det är det..
 
Just a few hours left...WIIIEE
-------

it's really hard

2013-02-24 | 00:00:21

Att säga hej då till mina finaste vänner klockan 23.45 en lördagsnatt utanför krogen var något av det jobbigaste jag gjort.

Kommer sakna er, sjukt j ä v l a mycket!
När jag kommer hem igen ska vi regera Skövdes gator som innan!

PUSS

-------

Done!

2013-02-21 | 21:29:26
Handlade alla mina sista måsten idag inför USA, även de sista som jag ska ta med till familjen!
Vågar inte skriva här vad jag köpt ännu om det nu skulle vara så att dom läser bloggen, man kan ju faktiskt aldrig veta om dom hittat hit ;)
Tog en promenad men en kompis förut och hon va bara för skööön!:
 
"OH MY GOD, Zandra du kan för fan ha vapen där borta!!! du måste lätt skaffa ett!! OH MY"

Är inte inne på hennes spår där direkt, avstår från det ;) I vilket fall är det ännu ett avsked som skett! Några kvar, uuusch! Hatar avsked.
 
Imorgon ska jag börja packa lite och se vad vikten ligger på osv, spännande om jag får med mig det jag vill! Hoppas det, kommer lämna mycket kläder hemma då jag räknar med att det kommer bli en del shopping :)

Slängde precis iväg ett mail till min värdmamma också, om en vecka träffar jag dom! Mäktigt!!!
 
Inatt ska jag ut på roadtrip med Simon o Bozza, dem boyz asså. Idéer, idéer! Men jag får väl ta vara på den sista tiden nu! SO LONG.
 
 
 
-------

Snart ärrreeee dags!

2013-02-20 | 18:01:00
Sorry för att jag inte uppdaterat så mycket de sista, men det händer liksom inte så mycket just nu! Lovar på bättre uppdatering väl i USA sen ;)
 
Jobbade min sista dag här i Sverige idag, ännu ett steg närmare! SHITTT är bara 5 små fjuttiga dagar kvar!!! GAHH! Imorgon ska jag iväg o köpa det sista som jag behöver köpa, på fredag ska jag ut o käka med familjen, lördag blir det 20 årsfest och på söndag som är min sista dag spenderar jag med packning, tvätta alla kläder jag ska ha med och njuta av dom sista timmarna med familjen!
 
4.30 drar bilen hemifrån på måndag morgon mot Landvetter! WAHHH! AWESOME.
 
Taggar sönder, även om jag inte fattar att jag ska åka! HAHA
-------

Lite fler frågor!

2013-02-14 | 14:47:28
Kan man byta familj precis när man vill under året med SI? läste något om att det inte går den första och tre sista eller något.& har man en resemånad där med?
Jag vet inte exakt, men vad jag fick höra på informationsmötet var att dom rekomenderar inte att man ska rematcha inom den första månaden iom. att allt är så nytt och att saker och ting kan kännas lite jobbigt då innan man kommit in i familjen osv. Sen anledningen till att man inte "får" byta dom tre sista månaderna är för att det är inte så stor chans att en familj vill ha en aupair bara för tre månader, utan antagligen vill ha en och samma en längre tid.
 
Och ja, man har resemånad där också! :)
 

Intervjun, hur var den med SI, svår?
Nej, tycker den var superenkel! Började med att man fick lite information o ett häfte. Sen började den engelska delen där det mest var frågor man redan svarat på innan, men antar att dom vill höra en prata engelska för att kunna få en uppfattning om hur bra man är. Sen var det ett personlighetstest med över 200 frågor tror jag, där man ska klicka i "Stämmer" eller "stämmer ej" på ett ungefär! Inga krångligheter :)
 

 
CC skickar ju ut en lista på andra personer som åker samtidigt som man själv, får man den tryggheten med SI också, eller får man ta reda på allt sånt själv? :)

ska bli kul och följa dig och se hur de är och blir! & se om man själv vågar sig ut ;)
 
Ja, man får en lista på vilka som åker samtidigt! Det får man samtidigt när man får sina flygbiljetter :)
Och säger bara: Självklart ska du våga ge dig ut!!! Låt inte rädslan för något stoppa dig :)
 
 
-------

Svar på fråga!

2013-02-12 | 21:19:24
Fick en fråga av en tjej vid namn Hanna:
"hej! är också sugen på att åka till usa och jobba som au paire men har en fråga! vad var de som gjorde att du valde att åka med SI och inte CC? :))

kram!"
 
SVAR: Jag har skrivit om anledningen av mitt val HÄR.
Och ärligt talat - jag har inte ändrat mig en sekund. Har verkligen INGENTING jag kan säga negativt om SI! SCORE!
 

 
Kan i alla fall återigen säga att jag tycker dom största plusen med SI är:
Service alla dagar (Jag fick liksom svar på julafton? TJENA)
Ingen programavgift (Alltså billigare än CC)
Man kan matcha med flera familjer samtidigt (Och inte bara en i taget som på CC)
 
(Om ni har någon fråga, tveka inte att ställa den! Hjälper gärna till så gott jag kan :))
-------

När ska jag börja fatta?

2013-02-11 | 15:41:55
Jag förstår inte riktigt när jag verkligen ska börja inse att jag ska till USA. Till USA för att bo där i 1 år. Ja, i alla fall till att börja med - kan ju hända att jag även förlänger om allt känns bra! Antar att jag kommer inse det ordentligt när jag står på flygplatsen, alternativt sitter på flyget.
 
Jag får nästan ibland påminna mig själv om att "Hörru, du ska faktiskt åka o bo i USA". Jag tror att anledningen till  att jag känner såhär är för att detta är en dröm jag haft så länge, och nu när den blir sann så kan jag liksom inte få in det i mitt lilla huvud. Att det inte är någon dröm längre utan min verklighet.
 
Men ibland så kommer det liksom igenom min lilla "sköld" och får mig att inse. Som när jag skypade med min värdmamma och två av barnen - då log hela min kropp kändes det som och var så lycklig över att jag ska få åka till dom! Sen kan det vara tvärtom också, som när jag hänger med några kompisar och jag bara känner att "ska jag verkligen lämna det här?". 
 
I vilket fall vet jag att detta är absolut rätt beslut och jag vill detta sååå mycket! Och dom som är mina riktiga vänner finns där för mig när jag kommer hem, likaså min familj.
 
Två veckor kvar tills mitt äventyr börjar, gäller att ta vara på tiden innan - men framförallt! Tiden i USA, där kommer jag leva på begränsad tid.
 
Let the show begin!
 
 
-------

skypeat!

2013-02-09 | 15:30:25

Precis skypat med VM, D och I! Åh första gången med barnen (R var inte med, men hon kan ju inte säga särskilt mycket heller ;)) och det var superkul! D visade sig vara superintresserad av matte och I berättade om sitt födelsedagskalas! MinVM berättade lite om hur dagen då dom hämtar mig på orientation ser ut oså!

Kort och gott - roligt att skypa igen! :)
Next up: avskedsfest för familj och släkt!

-------

Waaahhh

2013-02-08 | 18:41:00
 
Känns skönt att jag inte kommit dit ännu då..
-------

FLIGHT TICKETS

2013-02-08 | 14:55:18
Igår fick jag mina flygtider! ÅH nuuuu händer det grejer!

8.50 - 11.10 Landvetter - Helsinki
3 timmar väntetid...
14.10 - 15.55 Helsinki - New York, Kennedy
 
Och imorgon ska jag skypa med min värdfamilj igen! Spännande - var längesen nu!
-------

Helluuuu dudes

2013-02-03 | 19:01:11
Heyy!
Är inte så mycket som händer just nu, därför det är lite lågt med uppdatering! Triiiist jag vet, men inte så kul med massa struntinlägg heller ju ;)
 
Har i vilket fall hämtat ut nödvändigheter på apoteket: 1300 :-, och har fortfarande fler grejer jag måste införskaffa (som p-piller, betapred oooooosv.) Sen hämtade jag även ut linser: 1550:-, såå kort o gott: JAG ÄR TYP FATTIG
 
Haha, guud känns som jag blivit fattig nu när jag betalat så mycket dyra avgifter det sista! Meeeeen vad gör man inte?
 
3 veckor kvar..
-------

RSS 2.0